Pierogarnia w centrum Warszawy

zielone warzywo - eksplozja zdrowia i smaku

Główną zaletą szpinaku jest to, iż posiada on wiele cennych wartości odżywczych, których nie sposób przecenić. Jego zielone liście zawierają dużo witamin i składników mineralnych.
Jednym z nich jest kwas foliowy jakże nieoceniony dla właściwego działania układu trawiennego. Ponadto o wartościach odżywczych szpinaku świadczy zawartość w nim sodu, potasu, magnezu, wapnia, manganu, kobaltu, miedzi, cynku, fosforu, fluoru, chloru, jodu, oraz wielu witamin z grupy B, witamin E i K, a także witaminy C.
Chociaż wiele osób ma związane z nim negatywne wspomnienia z dzieciństwa, nasz sposób przyrządzania udowadnia, że szpinak może być źródłem wspaniałych doznań smakowych.


Brak komentarzy

Zachęcamy do pozostawiania swoich komentarzy, uwag. Jeśli danie Ci smakowało - koniecznie napisz o tym - dzięki!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *